Top 10 Series Op Amazon Prime Nederland

Sinds december 2016 is de streamingvideo service Amazon Prime ook in Nederland actief. Kan het een concurrent van Netflix worden? Veel mensen zullen geïnteresseerd zijn in The Grand Tour, de opvolger van Top Gear, maar er is meer. Wij geven een top 10 van de beste series waarom je Amazon Prime een kans moet geven.


10. Red Oaks

red-oaks

Laten we beginnen te vertellen dat het aanbod van Amazon Prime in Nederland nog niet erg uitgebreid is. Er zijn zeven series gemaakt door Amazon zelf, en dus exclusief te zien op Prime, en een handvol andere series. Gelukkig betaal je de eerste 6 maanden dan ook maar €2.99 per maand. De komedieserie Red Oaks is een van de exclusieve Prime series. Het is een ‘coming of age’ show over een jongen die werkt op de exclusieve tennisclub Red Oaks Country Club in het New York van de jaren ’80.

9. Into the Badlands

into-the-badlands

Into the Badlands is het best te beschrijven als een martial arts actieserie. De show is losjes gebaseerd op het klassieke Chinese verhaal “De reis naar het westen”. In een land bestuurd door feodale baronnen, beginnen een groots krijger en een jonge jongen, een reis door het gevaarlijk land. Het doel? Verlichting vinden.


8. Justified

justified

Justified is een spannende politieserie gemaakt door de Amerikaanse zender FX, maar dus ook te zien op Amazon. De serie draait om Raylan Givens, een U.S. Marshal. Zijn manier van werken is controversieel en doet denken aan de sheriffs uit de negentiende eeuw. Nadat hij tijdens zijn werk (terecht) een voortvluchtige crimineel neerschiet wordt hij overgeplaatst naar Lexington in Kentucky. Hier is hij geboren en opgegroeid.

7. Bosch

bosch

Ook Bosch is een politieserie, een Amazon orginal, over detective Harry Bosch, de held uit de boekenreeks van schrijver Michael Connelly. Een oorlogsveteraan die werkt voor de LAPD aan moordzaken.


6. StartUp

startup

StartUp is een serie gemaakt voor Crackle, de online streamingdienst van Sony. De serie speelt zich af in het zonnige Miami. FBI-agent Phil Rask (Martin Freeman) doet onderzoek naar de vader van Nick Talman, die zijn zoon gevraagd heeft om zijn vuile geld te verbergen. Nick investeert het geld in een nieuwe digitale munt gerund door Izzy Morales. Ronald Dacey, een lokale Haïtiaanse bendeleider, raakt op zijn beurt weer zeer geïnteresseerd in deze zaken. Zo vormt zich een bijzonder crimineel trio.

5. Transparent

transparent

Transparent is exclusief te zien op Amazon Prime. In deze zwarte komedie van regisseur Jill Soloway (Six Feet Under) komt een onalledaags gezin uit Los Angeles voor een abrupte verandering te staan. De vader (Jeffrey Tambor)is een transgender en besluit dat naar zijn kinderen en in het openbaar te gaan uiten. In 2015 won de serie een Golden Globe voor beste comedyserie en won acteur Jeffrey Tambor de Globe voor beste acteur.


4. Mozart in the Jungle

mozart-in-the-jungle

Een komedie-drama die veelal lovende kritieken krijgt. Liefde, geld, ambitie en muziek met elkaar vervlochten in Mozart in de Jungle, een half uur durende komische drama dat kijkt naar het vinden van jezelf en het vinden van liefde, en het maken in New York City. Een onbezonnen nieuwe maestro Rodrigo zet de New York Symphony op zijn kop en des jonge hoboïst Hailey hoopt voor haar grote kans. Exclusief op Amazon Prime.

3. The Man In The High Castle

the-man-in-the-high-castle

Hoe zou de wereld eruit zien als de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? Dat is de vraag die schrijver Philip K. Dick probeerde te beantwoorde in het boek “The Man In The High Castle”. We schrijven het jaar 1962. Noord-Amerika is opgedeeld, het Westen is van Japan en het Oosten behoort tot het grote Nazi rijk. Hiertussen ligt een neutrale zone. We staan aan de vooravond van een nieuwe oorlog tussen Japan en de Nazi’s, het gaat namelijk slecht met de gezondheid van Adolf Hitler.

2. The Grand Tour

the-grand-tour

The Boys are back! The Grand Tour is de opvolger van Top Gear, zowel Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn weer van de partij. De show heeft erg veel weg van de oude show, misschien ziet er zelfs nog gelikter uit. Nu nog hopen dat ze ook specials gaan maken!

1. The Shield

the-shield

The Shield is al een tijdje van de buis, deze politieserie kende zeven siezoenen van 2002 tot 2008. Heb je de serie nog niet gezien is dit een ‘must watch’. Het eerste seizoen van The Shield ontving niet voor niks de meeste Emmy Award-nominaties ooit voor een dramaserie. We volgen een experimentele politie-eenheid van de LAPD. Ze richten zich voornamelijk op criminaliteit van beruchte gangs. Dit is echter niet een team dat zich aan de wet houdt. Ze maken gebruik van verschillende illegale en onethische methoden en verdienen ze bij door zelf drugs te verhandelen en overvallen te plegen op criminelen.