Tja, een lijstje vol met oude mannen, maar in hun tijd was er nog (bijna) geen CGI en moesten ze het knokken nog voor het eggie doen, daarom zijn dit de 10 grootste Actie Film helden:

10. Harrison Ford


Indiana Jones verdient een plek in deze lijst!

9. Tom Cruise


Toegegeven, het is moeilijk om Tom Cruise te blijven zien als een actieheld met zijn huidige gedrag. Maar in al zijn actiefilms is Tom Cruise top! Check Mission Impossible, Top Gun, Last Samurai, etc.

8. Steven Seagal

7. Chuck Norris


Tja, wat kan chuck norris niet…

6. Jason Statham


De ‘nieuwste’ actieheld van het stel, niet voor niet uitgekozen door Sylvester Stalone om mee te spelen in zijn nieuwste actie spektakel film “The Expendables”. De status als actiefilm held heeft Jason verkregen door rollen in Crank en The Transporter films.

5. Jean-Claude Van Damme


The Muscles from Brussels! Onze Belgische vriend met klassieke actiefilms als “Hard Target” en “Kickboxer” staat op nummer 5.

4. Bruce Lee


De man die de Chinese vechtsport naar Hollywood bracht verdient een plaats in deze lijst.

3. Bruce Willis


Yippee-ki-yay, motherf*cker!!! Bruce Willis in de Die Hard films is een van de meest bad-ass rollen ooit!

2. Arnold Schwarzenegger

De nummer 1 positie ging natuurlijk tussen “The Govenor” en Sylvester Stallone, de laatste is echter doorblijven gaan met het maken van keiharde actiefilms terwijl Arnold de politiek in is gegaan. Ook heeft Arnold iets te veel films als Twins en Junior gemaakt. Zijn actiefilms daarentegen behoren daarentegen uiteraard allemaal tot klassiekers in het genre.

1. Sylvester Stallone


Rambo & Rocky zorgt ervoor dat “The Italian Stallion” met recht de nummer 1 Actieheld is!

Check ook even onze top 10 quotes uit actiefilms hier zul je een hoop van deze acteurs terugvinden.
In deze lijst staan slechts de mannen genoemd, maar ook de vrouwen kunnen er wat van, check hier onze top 10 vrouwelijke actie helden. En veel meer top 10 film lijstjes vind je hier.