Top 10 best betaalde acteurs & actrices van 2017

Het leven van de grootste sterren is gehuld in luxe en glamour, dus je gaat je afvragen wat al deze mensen verdienen. De bestbetaalde acteurs en actrices van 2017 slepen met gemak miljoenen binnen door in de populairste films van het jaar te spelen. Ben je benieuwd welke acteur en actrice het grootste salarisstrookje hebben? Dit is de top 10 bestbetaalde acteurs en actrices.

Acteurs

10. Akshay Kumar (€30 miljoen)

Niet alle bestbetaalde acteurs komen uit Hollywood. Akshay Kumar is namelijk een van de grootste namen in de wereld van Bollywood: de populaire filmindustrie uit India. Al 25 jaar speelt hij in de grootste Indiase films.

9. Salman Khan (€31 miljoen)

Het blijkt maar weer dat Bollywood booming business is. Salman Khan heeft inmiddels in meer dan 85 films gespeeld die allemaal een groot succes waren. Zijn laatste hit, Sultan, was de op één na meest winstgevende Indiase film van 2016.

8. Shah Rukh Khan (€32 miljoen)

Deze acteur heeft het voor elkaar, want hij krijgt niet alleen een vast loon om te acteren in een van zijn vele films, maar heeft ook nog eens de deal dat hij een deel van de winst krijgt. Dat maakt hem de rijkste Bollywood acteur.

7. Tom Cruise (€36,5 miljoen)

Tom Cruise doet het al jaren goed in de filmindustrie. Vandaag de dag weet hij dit recordbedrag bij elkaar te harken door te blijven spelen in de populaire Mission: Impossible films, waar hij schijnbaar tientallen miljoenen voor krijgt betaalt.

6. Robert Downey Jr. (€40,5 miljoen)

Hij was ooit de bestbetaalde acteur van Hollywood dankzij de populaire Iron Man serie. Ondanks dat hij van zijn troon is gestoten weet Robert Downey Jr. toch nog een goed salaris binnen te halen waar Tony Stark trots op zou zijn.

5. Jackie Chan (€41,5 miljoen)

Jackie Chan is een van de grootste sterren van China, en heeft zich door de jaren heen ook populair gemaakt in Hollywood. Toch heeft hij een groot deel van zijn salaris te danken aan de vele films die hij in zijn thuisland maakt, zoals de hit Kung Fu Yoga.

4. Adam Sandler (€43 miljoen)

Hij was lange tijd de grote grap van de komediewereld, maar toch houdt Adam Sandler een dik salaris over aan zijn acteerwerk. Dit grote bedrag heeft hij te danken aan zijn deal met Netflix, waar hij meerdere films mocht ontwikkelen voor de streamingsdienst.

3. Vin Diesel (€46 miljoen)

De populariteit van de Fast and the Furious filmreeks zorgt ervoor dat Vin Diesel zo hoog op dit lijstje belandt. Het achtste deel van deze serie was de op één na meest winstgevende film van Hollywood en zorgde dus voor dit mooie salaris.

2. Dwayne Johnson (€55 miljoen)

Hij was eerst worstelaar maar heeft zich inmiddels tot een van de grootste sterren in Hollywood ontwikkeld. Dwayne “The Rock” Johnson heeft dit salaris verdiend met voorschotten op nieuwe films zoals het vervolg op de klassieker Jumanji.

1. Mark Wahlberg (€57,5 miljoen)

Met films zoals Daddy’s Home 2 en Transformers: the Last Knight weet Wahlberg dit recordbedrag binnen te slepen. Bovendien verdient de acteur ook nog geld aan de realityserie die er rondom hem en zijn familie gemaakt wordt.

Vrouwen

10. Amy Adams (€9,5 miljoen)

Ze is al voor vijf Oscars genomineerd en speelt in de grootste films zoals de hit Arrival. Naast haar rollen in grote filmsuccessen zoekt Adams het ook bij de kleinere films, waardoor ze een diverse carrière heeft.

9. Julia Roberts (€10 miljoen)

Deze Pretty Woman doet het al jaren goed in de filmindustrie, en houdt daar vandaag de dag nog steeds een mooi salaris aan over. Haar laatste film, Money Monster, was geen groot succes maar dat betekent niet dat Roberts niet goed betaald wordt.

8. Cate Blanchett (€10 miljoen)

Blanchett is voor het eerst in jaren weer op deze lijst te zien dankzij haar rol in een van de laatste Marvel Films. In Thor: Ragnarok kreeg Blanchett weer eens de kans om in een grote blockbuster te spelen.

7. Charlize Theron (€11,5 miljoen)

Haar laatste film Atomic Blonde was niet het succes waar ze op gehoopt had, maar Theron weet nog altijd een flink salaris bij elkaar te sprokkelen. Dankzij haar deal met Dior en andere films in het verschiet verdient ze toch een plek op deze lijst.

6. Emma Watson (€11,5 miljoen)

De Harry Potter ster heeft het geld eigenlijk niet meer nodig, maar met haar rollen in Beauty and the Beast en The Circle wist Watson toch weer meerdere miljoenen bij elkaar te krijgen dit jaar.

5. Mila Kunis (€13 miljoen)

Haar succes met de film Bad Moms heeft haar meteen een vervolg opgeleverd wat nog beter gaat betalen. Daarnaast is Mila Kunis al jaren een vaste naam in de tekenfilmserie Family Guy, waar ze de rol van Meg speelt.

4. Melissa McCarthy (€15 miljoen)

Na Ghostbusters verdient deze actrice weer flink wat geld met haar voorschot voor Life of the Party. Dat zorgt ervoor dat ze zich in een toppositie bevindt op deze lijst.

3. Jennifer Lawrence (€20 miljoen)

Het zal niemand verbazen om Jennifer Lawrence op dit lijstje te zien. De ster van The Hunger Games verdient grof geld aan films zoals Red Sparrow, want iedereen wil haar zien.

2. Jennifer Aniston (€21,5 miljoen)

Aniston verdient opzienbarend genoeg een groot deel van haar salaris niet door te acteren. Dankzij sponsordeals met verschillende merken weet de voormalige ster van Friends een mooi inkomen bij elkaar te sparen.

1. Emma Stone (€22 miljoen)

Met een hit als La La Land achter de rug zal het niemand verbazen dat Emma Stone de bestbetaalde actrice ter wereld is. Ieder jaar heeft Stone haar inkomen weer verhoogt en keer op keer haar eigen records verbroken. Dat maakt deze nummer 1 positie helemaal verdiend.

Neem trouwens ook eens een kijkje op onze film lijstjes websites. Hier vind je lijstje van bijna al deze populaire acteurs en actrices!

  1. Anna februari 27, 2018
  2. Anoniem januari 23, 2019
   • Anoniem februari 16, 2019
   • Porn acteur juni 26, 2019
  3. Emma stone maart 13, 2020

  Jouw Reactie?