De vakantie staat al gauw weer voor de deur en het is tijd om een fantastische bestemming te kiezen, waar je jouw aankomende vakantie zal besteden. Het is begrijpelijk dat voor je eerstvolgende vakantie wellicht voor een andere bestemming wilt gaan, in plaats van een bestemming waar je al eens eerder bent geweest. Wellicht ben je op zoek naar een zonnige vakantiebestemming, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Maar waar moet je beginnen met kijken? Om je hier een handje bij te helpen vind je hier de top 10 mooiste tropische eilanden op een rijtje. Wie weet bevindt jou volgende vakantiebestemming zich wel in dit lijstje.

10. Thailand: Koh Lipe

koh lipe

Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand en is het enige bewoonde eiland in de Adang Archipel. Net als alle andere eilanden die deel uitmaken van de Adang Archipel, wordt het land en de zee van Koh Lipe beschermd. Naast de prachtige stranden zijn er gezellige bars en restaurants te vinden op het eiland. Doordat het eiland vrijwel vlak is en je gemakkelijk overal naartoe kan lopen, wordt het eiland ook wel ‘papiereiland’ genoemd door de lokale bevolking.

9. Caraïben: St. Lucia

st lucia

Genieten van de prachtige natuur rondom twee reusachtige piramides kan op het Caribische eiland St. Lucia. Op dit eiland bevinden zich aan de zuidwestelijke kust twee gedoofde vulkanen, ook wel bekend als de iconische Pitons. Het binnenland van St. Lucia is bergachtig en begroeid met allerlei kleurrijke bloemen zoals de magnolia en hibiscus. Het eiland heeft een rijk historisch verleden, omdat het tussen de 15e en 20e eeuw een kolonie was van landen zoals Frankrijk, Nederland en Groot Brittannië. Het tropische klimaat en de vruchtbare grond, maakt het eiland ontzettend aantrekkelijk. Tot de dag van vandaag bevinden zich nog steeds enkele mango-, suiker- en cacaoplantages.

8. Malediven: Nalaguraidhoo

Nalaguraidhoo

Matteo Bartolini / Shutterstock.com

Het mooiste tropische eiland in de Malediven is Nalaguraidhoo en staat ook wel bekend als ‘Sun Island’. Zoals de naam al verklapt, kun je genieten van het tropische klimaat terwijl je heerlijk tot rust komt. Wil je nou echt volledig tot rust komen? Dan is het plannen van jouw verblijf in een waterbungalow een uitstekende keuze. Op Nalaguraidhoo bevinden zich prachtige waterbungalows, die gebouwd zijn op palen boven de zee. Een deel van de bodem van de waterbungalows is doorzichtig, waardoor je keer op keer kunt genieten van de schitterende onderwaterwereld direct onder je voeten.

7. Mexico: Isla Holbox

Isla Holbox

Isla Holbox is een smal eiland voor de noordkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Je kunt vanaf het vasteland met een veerboot binnen een half uur naar Isla Holbox. Op het eiland zijn er geen auto’s te verkennen, maar vervoeren mensen zich over de zandwegen met golfkarretjes en bromfietsen. Naast het witte zandstrand, heldere turquoise water en kolonies flamingo’s, staat het eiland bekend om de water hangmatten. Deze hangmatten handen tussen palen boven het water op kniehoogte. Dit is de ultieme plek om bungelend met een heerlijk drankje te relaxen in het warme water.

6. Griekenland: Santorini

Santorini (2)

In de zuidelijke Egeïsche Zee licht het Griekse eiland Santorini. Op het eiland kun je reizen van de bruisende hoofdstad Fira, tot aan de kleinere dorpen. Genieten van heerlijke lokale gerechten kan bij diverse terrassen en voor een heerlijke nachtrust kun je verblijven in één van de vele hotels op het eiland. Op Santorini kun je jouw mooiste momenten altijd met een spectaculaire foto vastleggen. Eerder al zetten we Santorini in onze lijst van mooiste eilanden in de wereld.

5. Hawaii/Verenigde Staten: Maui

Maui

Het Hawaiiaanse eiland Maui is het twee na grootste eiland van Hawaii en trekt jaarlijks een hoop toeristen, die op zoek zijn naar een tropische vakantie. In het oosten van Maui bevinden zich 3000 meter hoge bergen, kleine watervallen en diverse poelen. In tegenstelling tot het oosten, zal je in het westen zien dat het vrijwel droog en kaal is. Het goudkleurige strand van het Hawaiiaanse eiland Maui is een ideale plek voor echte zonaanbidders. Uiteraard zullen fanatieke zwemmers en snorkelaars zich hier ook helemaal thuis voelen in het heldere blauwe water en kunnen genieten van diverse wateractiviteiten.

4. Bahama’s: Big Major Cay

Big Major Cay

Het eiland Big Major Cay is een onbewoond eiland in de Bahama’s en wordt ook wel ‘Pig Beach’ genoemd. Dit eiland is namelijk de thuis plaats van een varkens kolonie, dat uit zo’n tientallen varkens en biggetjes bestaat. De varkens bevinden zich dagelijks in het heldere water en zwemmen hier plezierig rond. Dit is een bijzondere waarneming die je niet zomaar overal tegen zal komen en is het daarom zeker waard om een keer mee te maken. Daarnaast kun je dagelijks genieten van de warme Caribische zon tijdens een heerlijk strandwandeling.

3. Frans-Polynesië: Bora Bora

Bora Bora

Het prachtige eiland Bora Bora in de zuidelijke Stille Oceaan staat bekend als de ‘parel van de Pacific’. Op het midden van het eiland bevindt zich de uitgedoofde vulkaan Otemanu, die wel 700 meter hoog is. De parelwitte stranden zijn de ultieme plek om heerlijk wat zon op te vangen. Voor een frisse verkoeling kun je onder de kokospalmen zitten of een duik nemen in het heldere water. Daarnaast kun je diverse koraaltuinen in de onderwaterwereld van de Stille Oceaan verder verkennen.

2. Fiji: Viti Levu

Viti Levu

Viti Levu is het grootste eiland van Fiji en wordt aan alle kanten omringt door kleinere eilanden. De zee rondom Viti Levu is begroeid met divers koraal en redelijk ondiep, waardoor je gemakkelijk langs de zandstranden in het water kunt lopen. Op het eiland kun je verschillende tours bijwonen, die jou elk tropisch detail van het eiland laat zien.

1. Australië: Fraser Island

fraser island

Het eiland ligt voor de oostkust van Australië en heeft een strand van 120 kilometer. Een populaire attractie op het eiland is een rit maken met een jeep over het lange strand. Tijdens de rit bevind je je tussen het regenwoud en de oceaan in. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en is dus de ultieme bestemming voor de meest tropische vakantie ooit.