New York, the city that never sleeps, is de perfecte stad voor een citytrip. Verveelt zijn in deze stad is bijna onmogelijk. Of je nu drie dagen gaat of twee weken, er is altijd genoeg te doen! Wij vinden dit de 10 topattracties van New York. Heb je nog suggesties, laat het ons weten bij de reacties!

Staten Island Ferry

staten island ferry

Een hele goedkoper manier (gratis!) voor prachtige views op het Vrijheidsbeeld en de Skyline van New York is door de Ferry te nemen naar Staten Island (15 minuten). De ferry vaart 24 uur per dag en is helemaal gratis!

Views van de Empire State Building

empire state building

Natuurlijk mag ook een goede view van boven niet ontbreken bij een trip naar New York. Je kunt naar boven op de Empire State Building (hoogste) of de Rockefeller Center (mogelijk in combinatie met een tour door de NBC studio’s). Vanaf de Rockefeller heb je mooie views van Central Park, maar vanaf de Empire de meest uitgebreide views over downtown Manhattan. De rijen kunnen lang zijn, kortere wachtijden zijn er ’s ochtends heel vroeg, of juist ’s avonds laat (kan tot 2 uur ’s nachts!). In het donker met alle lampjes zijn de uitzichten ook geweldig.

High lane

high lane
bron

Boven de drukke straten en tussen de hoge gebouwen door lopen op de High Lane, een oude spoorweglijn die sinds 1930 niet meer wordt gebruikt. De High Lane is momenteel een park dat sinds 2009 is te bezoeken. De weg is ongeveer 2 kilometer lang en te vinden in de Meatpacking District.

Shoppen

shoppen in new york

Amerika draait om consumeren. Kopen is het motto! En New York is hiervoor de perfecte plek. Langs 5th Avenue hebben bijna alle bekende merken hun ‘flagship store’. Op Times Square vindt je gigantische winkels van Disney en Toys ‘R Us. Ga je voor de koopjes, dan moet je bij de Century 21 zijn, tegenover het oude WTC. Maar ook voor mensen die opzoek zijn naar iets unieks, of de laatste trends, is New York perfect. In wijken als Geenwich Village en de Meatpacking District vind je de hipste boetiekjes.

Brooklyn Bridge

brooklyn bridge

De beroemde historische brug van New York, de Brooklyn Bridge, gebouwd in 1883, heeft een voetpad waar je rustig overheen kan lopen. Je hebt prachtige views van de skyline van New York. Bezoek natuurlijk ook even het stadsdeel Brooklyn (of ook wel “Breuckelen”). Hier vind je duidelijk de Nederlandse wortels van de stad, de wapenspreuk van Brooklyn is bijvoorbeeld: “Eendraght maeckt maght”

Fiets Tocht

fietsen-new-york

Wij Nederlanders zijn gek op fietsen. Maar wist je dat er in New York ook 500 kilometer aan fietspad ligt? Ideaal dus om de stad met de fiets te ontdekken. Je kunt bij Baja Bikes meerdere tours boeken, allemaal met een Nederlandse gids die je alles verteld over de stad.

Central Park

central park

Een gigantisch park midden in een van de grootste steden van de wereld. Een perfecte plek om even bij te komen van de drukte van de stad. Veel plekken zul je herkennen uit Romantische Komedies.

Musea

museum NY

New York heeft de beste musea van de wereld. De bekendste zijn het Metropolitan Museum, Guggenheim Museum en de MOMA voor kunst, en American Museum of Natural History voor de wereld geschiedenis.

Sport wedstrijd

ny knicks

Sportwedstrijden in Amerika zijn één en al entertainment. Al ver voor de wedstrijd wordt het publiek vermaakt met optredens van zangers, dj’s en natuurlijk de Cheerleaders. In New York is er genoeg te kiezen. Er zijn twee basketbal clubs die uitkomen in de NBA (Knicks, en de Nets), twee honkbal teams in de MLB (Yankees, en de Mets) en ook twee American Football ploegen (Giants en de Jets). Als je niet op tijd bent met kaarten bestellen via de officiële manier (Ticketmaster) kun je vlak van te voren nog kaarten scoren via Stubhub.com (dit geld overigens ook voor concerten, musicals etc).

Broadway (Times Square)

broadway

New York is natuurlijk de place to be voor musicals. Zelfs de grootste musical hater zal zich nog vermaken op Broadway. Er is altijd keuze genoeg. Natuurlijk bezoek je dan gelijk even het reclame spektakel van Times Square en alle grote winkels die er bij horen.

Comedy Club

comedy club new york
bron

New York zit helemaal vol met Comedy Clubs en de grootste stand-up comedians doen hun ding in deze clubs (bekendheden kom je vooral tegen in de Comedy Cellar en Gotham Comedy Club) . Op Times Square zul je vele malen gevraagd worden of je naar een club wilt. Beter kun je even op Yelp kijken wat de beste club is, en wie waar optreedt. Let erop dat naast de entreeprijs er vaak een minimum geldt van twee drankjes (en drank is niet goedkoop in New York!). Een goedkope en goede club waar dit niet geldt is de Upright Citizens Brigade (reviews, voor $5 heb je hier een perfect avondje uit!