twitter

Twitter is een populaire website waar iedereen zijn of haar ideeën, grapjes, video’s en nieuwtjes deelt via korte berichtjes. Er zijn een aantal Twittergebruikers die ontzettend populair zijn, met miljoenen volgers die iedere tweet willen zien. Wat de meest populaire Twitteraccounts van 2020 zijn? Dat lees je in deze top 10.

10. Donald J. Trump (@realDonaldTrump) – 72,3 miljoen volgers

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1227958133550649346

Dit is het persoonlijke account van de Amerikaanse president Trump. Alle Amerikaanse presidenten krijgen toegang tot een officieel account (@POTUS), maar Trump kiest ervoor om vooral gebruik te maken van zijn eigen profiel. Hij gebruikt de website om zijn vijanden aan te vallen, maar ook om grote aankondigingen te doen en om zijn politieke keuzes te verdedigen. Het Twitteraccount van Trump komt regelmatig in het nieuws, dus het is niet gek dat hij inmiddels miljoenen volgers heeft.

9. YouTube (@YouTube) – 72,3 miljoen volgers

YouTube is een van de grootste online platforms, dus het is niet gek dat deze website ook een eigen account op Twitter heeft. Hier deelt de website leuke nieuwtjes, maar ook verschillende video’s. Zo ontdekken volgers nieuwe muziek, goede vloggers en komische sketches die ze anders misschien niet zouden zien.

8. Ellen DeGeneres (@TheEllenShow) – 79,5 miljoen volgers

Ellen presenteert een van de meest populaire talkshows in Amerika, dus het is niet vreemd dat deze comédienne ook een flink aantal volgers heeft. Bijna alle tweets op het account hebben te maken met haar show, maar soms deelt ze ook persoonlijke berichten. Een tijd lang was Ellen in het bezit van het record voor de meeste retweets op één bericht. Dat was een selfie die ze tijdens de Oscars maakte met een groep bekende acteurs.

7. Lady Gaga (@ladygaga) – 80,9 miljoen volgers

De superster Lady Gaga is al jarenlang actief op Twitter, waar ze graag in contact blijft met haar fans. Ze geeft voornamelijk updates over haar nieuwe muziek en acteerprojecten, maar af en toe plaatst ze ook een positieve boodschap voor haar volgers. Zo zet Lady Gaga zich in voor gelijkheid en de LGBTQ+ gemeenschap.

6. Cristiano Ronaldo (@Cristino) – 82,6 miljoen volgers

De meeste personen met veel volgers zijn politieke figuren en zangers, maar er staat ook een sporter op de lijst. Cristiano Ronaldo wordt door veel mensen als een van de beste voetballers ter wereld gezien. Het is dus niet gek dat sportfanaten hem maar al te graag willen volgen op Twitter. Hij gebruikt zijn account vooral om persoonlijke foto’s van zichzelf en zijn familie te delen.
Ronaldo is niet alleen populair op Twitter, maar heeft op Instagram zelfs de meest volgers.

5. Taylor Swift (@taylorswift13) – 85,7 miljoen volgers

Taylor Swift is een van de meest succesvolle artiesten van dit moment, met miljoenen fans die aan haar lippen hangen. Enkele onderzoekers noemen haar de meest invloedrijke persoon op Twitter, wat bijzonder is. De zangeres tweet namelijk nauwelijks. Wanneer ze dat wel doet, ontketent ze meteen een grote reactie van de media, fans en haters.

4. Rihanna (@rihanna)- 95,8 miljoen volgers

Rihanna timmert al jaren aan de weg als zangers en weet de ene na de andere hit te scoren. De zangeres heeft daarnaast ook nog een succesvol cosmeticabedrijf: Fenty. Haar account is vooral gevuld met promotiemateriaal, maar af en toe laat de zangeres het achterste van haar tong zien. Zo is ze niet bang om zich in politieke discussies te mengen.

3. Katy Perry (@katyperry) – 108,4 miljoen volgers

Ze begon ooit als zangeres in een kerk, maar inmiddels is Katy Perry een internationale popster met meer dan honderd miljoen volgers. Wat haar account zo uniek maakt, is dat ze bijna geen promotieberichten tweet. De zangeres gebruikt haar platform liever om persoonlijke gedachten te delen en om in contact te blijven met haar fans. In tegenstelling tot veel andere Twitteraars op dit lijstje heeft ze dus een ontzettend persoonlijk account.

2. Justin Bieber (@justinbieber) – 109 miljoen volgers

Al jaren domineert Justin Bieber bijna ieder online platform waar hij gebruik van maakt. De zanger heeft een enorme groep fans die hem al van jongs af aan volgen. Ook Justin Bieber gebruikt Twitter vooral om persoonlijke boodschappen met zijn fans te delen. Hij tweet niet vaak en wanneer hij dat wel doet zijn de berichten kort en simpel. Zijn tweets lijken daardoor op berichten die ieder ander persoon op het platform zou delen.

1. Barack Obama (@BarackObama) – 113 miljoen volgers

Hij was acht jaar lang de president van de Verenigde Staten, wat er bijna automatisch voor zorgt dat bijna iedereen je op Twitter wil volgen. Hierdoor is Barack Obama de meest gevolgde persoon op het platform. Nu hij geen president meer is zit hij niet stil op Twitter. Hij houdt zijn volgers namelijk graag op de hoogte van zijn andere bezigheden. Zo gebruikt hij Twitter om de Obama Foundation te promoten.

Thumbnail foto: robert coolen / Shutterstock.com