Goede nummers worden gecoverd door andere artiesten, vaak gecoverd, soms wel duizenden keren. Er worden geen officiële lijsten bijgehouden van covers, dus dit is waarschijnlijk niet de exacte lijst van meest gecoverde nummers. Maar een ding is duidelijk deze 10 nummers zijn vaak in een nieuw jasje gestoken!

Weet jij nog een ander nummer dat ook in de lijst hoort, of weet je een cover die we gehoord moeten hebben? Laat het hieronder weten!

10. The Look of Love – Dusty Springfield

Geschreven voor de originele “Casino Royal” film in 1967. Dit nummer is o.a. gecoverd door The Zombies, Diana Ross, Gladys Knight, Nina Simone, Marvin Gaye, Shirley Bassey en Diana Krall.

9. Judy Garland – Over the Rainbow

Uit de film The Wizzard of Oz uit 1939, en daarna vele malen gezongen door andere. Bijvoorbeeld door Eric Clapton, Tori Amos, Patti LaBelle, en natuurlijk de Happy Hardcore versie uit de jaren ’90 van Marusha.

8. Blackbird – The Beatles

https://www.youtube.com/watch?v=Mo_DMGc2v5o

Het eerste liedje van The Beatles in de lijst, en zeker niet de laatste. Gecoverd door velen, mooie versies zijn bijvoorbeeld die van Dave Grohl en Eddie Vedder.

7. Summertime – Abbie Mitchell

Het orgineel komt Uit de opera “Porgy en Bess” uit 1935. Bekende covers van dit nummer zijn gemaakt door Janis Joplin, REM en Sonny en Cher.

6. Imagine – John Lennon

De lijst van covers van dit liedjes is gigantisch, en zeer gevarieerd. Covers van Ray Charles, Elton John, David Bowie, en Diana Ross waren te verwachten, maar ook Avril Lavigne en Dolly Parton hebben Imagine opgenomen.

5. (I Can’t Get No) Satisfaction, The Rolling Stones

Het meest gecoverde nummer van The Rolling Stones is I can’t Get no Satisfaction, o.a. Jimi Hendrix en Otis Reddin hebben hun eigen draai er aangegeven. En een aantal jaar terug heeft ook Britney haar eigen (sexy) versie gemaakt.

4. And I Love Her – The Beatles

Bob Marley, Smokey Robinson, Sarah Vaughan, Barry Manilow en Vince Gill zijn aantal van de artiesten die dit nummer hebben gecoverd.

3. Cry me a River – Julie London

Nee, niet dat nummer van Justin Timberlake, die heeft slechts dezelfde naam. Deze jazzy song komt uit 1955 en is onder andere door Barbra Streisand, Joe Cocker, Aerosmith, Rick Astley, Bjork, Merle Haggard, en Olivia Newton John ook gedaan.

2. Eleanor Rigby – The Beatles

The Beatles zijn populair dat blijkt maar weer. Eleanor Rigby is 131 keer gecoverd, o.a. door Ray Charles, Tony Bennett, Aretha Franklin en Kansas

1. Yesterday – The Beatles

https://www.youtube.com/watch?v=2uneYz201p0

Volgens het Guinness Book of Records is Yesterday van The Beatles meer dan 1600 keer gecoverd. Het origineel komt uit 1965. Een aantal van de bekendste covers van het nummer zijn van Joan Baez, Liberace, Sinatra, Elvis, Daffy Duck, En Vogue en Boyz II Men

bron: Mentalfloss.com