Een dag naar de dierentuin is bijna overal wel populair. Daarom hebben verschillende buurlanden een groot aantal dierentuinen die drukbezocht worden. Wil je weten welke bekende dierentuinen er allemaal bij de oosterburen te vinden zijn? Dit is de top 10 populairste dierentuinen van Duitsland.

10. Zoo Osnabrück – 1,05 miljoen bezoekers

Zoo Osnabrück

Deze dierentuin in de stad Osnabrück haalt jaarlijks iets meer dan een miljoen bezoekers binnen. De dierentuin werd in 1935 geopend en leidt je naar verschillende werelden. Een groot deel van de dieren komt uit Azië, waardoor het Aziatisch themagebied het grootste is. Wandel door een replica van de beroemde tempel Ankor Wat of ga juist naar het Afrikaans themagebied voor een safari. De dierentuin heeft ook een groot speelgebied voor de kinderen.

9. Zoo Karlsruhe – 1,06 miljoen bezoekers

Zoo Karlsruhe

Atchacapture / Shutterstock.com

Zoo Karlsruhe trekt net iets meer bezoekers dan zijn voorganger op deze lijst. Het is een echte staddierentuin die in het hart van Karlsruhe gebouwd is. In de drukke stad vind je ineens een groene oase waar je tot rust kunt komen tussen de dieren. De dierentuin heeft een groot meer, een savanne en een groot apenhuis. Je vindt er geen uitgebreide themagebieden, maar kunt er wel op een laagdrempelige manier verschillende diersoorten ontdekken.

8. Tiergarten Nürnberg – 1,22 miljoen bezoekers

Tiergarten Nürnberg

Deze dierentuin in Nürnberg vindt het belangrijk om de dieren en het landschap goed samen te laten gaan. Het is een groot park waar oude bossen, vijvers en weides elkaar moeiteloos afwisselen. Daardoor voelen verschillende diersoorten zich op hun plek in deze dierentuin. Er wordt natuurlijk niet alleen goed voor de natuur gezorgd, want ook de dieren krijgen alles wat ze nodig hebben. Van een grote luchtkoepel om de dolfijnen warm te houden in de winter tot ruige rotsformaties waar de steenbokken zich op hun plek voelen.

7. Zoo Hannover – 1,26 miljoen bezoekers

Zoo Hannover

Deze dierentuin in Hannover vindt het belangrijk om het zowel bezoekers als dieren naar de zin te maken. Daarom leven de dieren in grote gebieden waar ze alle ruimte hebben om zich terug te trekken. Voor bezoekers is het juist de uitdaging om de dieren te spotten. Het park is in verschillende themagebieden opgedeeld, waar je ook per boot of auto door kunt reizen. Zo combineert de dierentuin van Hannover de klassieke dierentuin met een modern themapark.

6. Zoo Köln – 1,35 miljoen bezoekers

Zoo Köln

SkandaRamana / Shutterstock.com

Deze dierentuin ligt niet ver van de grens en is dus het bezoeken waard. De dierentuin van Keulen transporteert je naar allerlei werelden, van een bavianenrots tot een groot regenwoudhuis. Zie hoe de olifanten zich thuis voelen in hun grote park of woon de vliegshow bij. Bij de dierentuin van Keulen leer je meer over de dieren dankzij de verschillende presentaties. Woon bijvoorbeeld een voedershow bij om meer te leren over het dieet van verschillende diersoorten.

Je ontvangt momenteel 44% korting op kaartjes voor Kölner Zoo via tripper.
Meer dierentuin korting vind je op de website kortingdierentuin.com

5. Tierpark Hagenbeck – 1,79 miljoen bezoekers

Tierpark Hagenbeck

Oksana Turkmenbaeva / Shutterstock.com

Je vindt deze dierentuin in de stad Hamburg, waar hij in 1907 werd opgericht. Het park is 25 hectare groot en maar liefst zes kilometer lang. Je maakt dus een flinke wandeling wanneer je alle delen van de dierentuin wil zien. Je vindt er een groot aquarium, een groot themagebied rondom de Zuidpool en een groot gebied voor de olifanten.

4. Zoo Leipzig – 1,86 miljoen bezoekers

Zoo Leipzig

MooNam StockPhoto / Shutterstock.com

De dierentuin van Leipzig is verdeeld over zes verschillende themagebieden, van Azië tot Afrika en Zuid-Amerika. Het park noemt zich de dierentuin van de toekomst, waarbij er steeds meer aandacht wordt besteed aan het creëren van unieke leefomgevingen voor de dieren. Dat maakt het niet alleen fijner voor de dieren, maar zorgt er ook voor dat je als bezoeker een unieke ervaring krijgt tijdens een wandeling door dit natuurrijke park.

3. Tierpark Hellabrunn – 2,08 miljoen bezoekers

Tierpark Hellabrunn

Vladimir Wrangel / Shutterstock.com

Deze diertuin ligt in de grote stad München en trekt meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar. Het heeft een bijzondere ligging, op een plek waar water en land samenkomen. Je vindt er een gebied dat in het thema staat van het oerwoud, maar ook verschillende apenhuizen, een aquarium en een Australisch themagebied. Het olifantenhuis is het oudste bouwwerk in de dierentuin, gebouwd in 1914.

2. Zoo Wilhelma Stuttgart – 2,29 miljoen bezoekers

Zoo Wilhelma Stuttgart

Zoo Wilhelma Stuttgart was ooit de privétuin van koning Wilhelm I. Hij bouwde in de negentiende eeuw een weelderige tuin met Moorse architectuur. Na verloop van tijd werd de tuin overgenomen door de stad, waarna het in een dierentuin veranderde. Vandaag de dag heeft Zoo Wilhelma Stuttgart nog steeds een historisch karakter. Het park is ook erg groen en daardoor de perfecte plek om tot rust te komen.

1. Zoo Berlin – 3,73 miljoen bezoekers

zoo berlin

Berlijn is een geliefde bestemming voor een vakantie. Er valt niet alleen veel cultuur te zien, maar er is ook een grote dierentuin. Zoo Berlin is de oudste dierentuin van Duitsland en de grootste van heel Europa. Het is dus niet gek dat er jaarlijks meer dan 3 miljoen mensen op deze attractie afkomen. Je kunt hier meer dan 600 verschillende diersoorten zien en de dierentuin heeft een succesvol fokprogramma voor olifanten.

Bekijk hier de 10 populairste dierenparken in Nederland.
En lees ook eens de top 10 van grootste pretparken in de wereld, en grootste pretparken in Europa, de leukste pretparken in Duitsland en de leukste pretparken in België