Een succesvolle carrière in de muziekindustrie is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je de top bereikt dan zul je flink kunnen cashen ook! Dat bewijzen deze 10 best betaalde zangeressen van de wereld wel.Tussen de periode juni 2017 en juni 2018 hebben deze 10 dames samen meer dan 500 miljoen dollar in het laatje gebracht! Maar wie is het rijkste van allemaal?

10. Britney Spears

Verdiensten: 30 miljoen dollar (26,4 miljoen euro)

Wie playbackte vroeger niet voor de spiegel op Britney’s eerste hit “Baby hit me one more time”? Samen met Justin Timberlake vormde Britney destijds echt een droomkoppel, maar niet lang daarna ging het een tijdje bergafwaarts met haar (je bent vast niet vergeten dat ze helemaal doordraaide en haar hele hoofd kaalschoor). Gelukkig heeft Britney in de afgelopen jaren haar muziekcarrière wel weer goed opgepakt, want ze kreeg in Las Vegas drie jaar lang (tot 2017) een show die zeer succesvol was en voor 2019 staat alweer een nieuwe Vegas show op de planning. Verder heeft ze een aantal sponsordeals te pakken met verschillende bedrijven, maar heeft ze ook nog steeds haar eigen succesvolle parfumlijn.

9. Céline Dion

Verdiensten: 31 miljoen dollar (27,3 miljoen euro)

Céline Dion heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. In 2016 verloor ze namelijk vlak achter elkaar (in twee dagen!) zowel haar man René Angélil (met wie ze 22 jaar getrouwd was) en broer Daniel, beide aan kanker. Gelukkig kon ze troost vinden in de muziek en heeft ze daardoor niet bepaald stilgezeten. Zo heeft Céline Dion (net als Britney Spears) een eigen show in Vegas en een eigen (genderneutrale) kledinglijn voor kinderen genaamd Celinununu. Verder gaan er geruchten rond dat Céline met een nieuw album komt ergens in 2019, dus wie weet zal ze volgend jaar hoger in dit lijstje eindigen!

8. Helene Fischer

Verdiensten: 32 miljoen dollar (28,2 miljoen euro)

Nog nooit van Helene Fischer gehoord? Dat is helemaal niet zo gek, want deze nieuwkomer zit nog relatief kort in de muziek business en buiten de Schlager muziek is de naam van deze Duits-Russische zangeres niet erg bekend. Toch wordt Helene ook wel de Duitse Taylor Swift genoemd en gaan haar cd’s als hete broodjes over de toonbank. Helene heeft sinds 2017 namelijk ruim 11,5 miljoen euro verdiend aan haar muziekalbums en verder heeft ze ook succesvolle tours op haar naam staan, waar Duitssprekende mensen graag op af komen. En alsof dat nog niet genoeg is: er gaan geruchten rond dat Helene Fischer dit jaar een show zal krijgen in Vegas, wat ook een lieve een duit in het zakje zal doen!

7. Rihanna

Verdiensten: 37,5 miljoen dollar (32,8 miljoen euro)

Sinds 2005 is Rihanna niet uit de hitlijsten te denen. Vandaag de dag is ze nog steeds een van de bestverkochte artiesten aller tijden, want in totaal heeft ze meer dan 230 miljoen albums verkocht! Toch houdt Rihanna het tegenwoordig niet alleen maar bij muziek, want sinds 2018 heeft ze ook haar eigen cosmeticalijn, genaamd Fenty Beauty. Dit werd gelijk een megasucces, want Fenty Beauty wil alle huidskleuren van mooie make-up voorzien en heeft dus heel veel verschillende tinten foundations, concealers, lipsticks.. Noem het maar op! Verder verdiende RiRi ook haar geld aan een lingerielijn en speelde ze vorig jaar in de kaskraker Ocean’s 8.

6. Jennifer Lopez

Verdiensten: 47 miljoen dollar (41,1 miljoen euro)

Jennifer Lopez draait al sinds de jaren ’90 mee als succesvolle zangeres, maar wat veel mensen misschien niet weten, is dat JLO al in 1997 in de film Selena speelde. Dit was twee jaar voordat haar eerste album On the 6 uitkwam, dat meteen een succes werd en waar meer dan 8 miljoen exemplaren van verkocht zijn. Naast zangeres en actrice heeft JLO ook een eigen kledinglijn en parfumlijn, meerdere shows in Las Vegas gedraaid én is ze ook als jurylid te zien in World of Dance en American Idol. JLO is dus nog altijd druk bezig met centjes verdienen!

5. Lady Gaga

Verdiensten: 50 miljoen dollar (43,8 miljoen euro)

Lady Gaga brak in 2008 door met de monsterhit Just Dance en sindsdien staat ze vaak in de spotlights vanwege haar excentrieke outfits en concerten met een hoog entertainmentgehalte. Tien jaar na haar doorbraak speelde ze samen met Bradley Cooper in de film A Star is Born, waar ze een Oscar gewonnen heeft voor Beste Nummer. Deze rol zal vele nieuwe deuren voor Gaga openen, waardoor ze haar bankrekening ook weer flink kan spekken. Maar Gaga’s grootste passie is toch muziek, dus staat er voor dit jaar weer een grootse show in Vegas op de planning.

4. P!nk

Verdiensten: 52 miljoen dollar (45,5 miljoen euro)

P!nk draait al bijna twintig jaar mee in de popmuziek en ze heeft al meerdere awards gewonnen en compleet uitverkochte tournees op haar naam staan. Ook heeft ze op de prestigieuze Super Bowl opgetreden, maar het meeste geld verdient P!nk tegenwoordig met samenwerkingen met merken zoals CoverGirl, T-Mobile, Sony, Ericson and Volkswagen.

3. Beyoncé

Verdiensten: 60 miljoen dollar (52,5 miljoen euro)

Beyoncé stond vorig jaar nog op nummer 1 in deze lijst, maar vanwege de geboorte van haar tweeling Rubi en Sir heeft ze haar carrière tijdelijk op een lager pitje gezet. Toch kun je Queen Bey gerust de meest succesvolle vrouw in de muziekgeschiedenis blijven noemen met 22 Grammy Awards en 6 Billboard Nummer 1 singles op haar naam. Op Coachella maakte Beyoncé in april 2018 haar comeback en een nieuw album (dat ze samen met haar man Jay Z opnam) volgde in juni. Samen met Jay Z staat er ook een tour op de planning, die in 2019 vervolgd zal worden.

2. Taylor Swift

Verdiensten: 80 miljoen dollar (70,2 miljoen euro)

Taylor Swift mag dan pas 28 zijn, maar ze heeft wel al tien Grammy’s gewonnen en is wereldwijd een van de bestverkochte zangeressen en de meest invloedrijke persoon in de entertainmentindustrie. Haar laatste album Reputation werd ook gelijk een groot succes, want in de eerste zeven dagen na de release werden er al 1,2 miljoen exemplaren van verkocht. Verder verdient Taylor haar geld vooral door haar tours en sponsordeals en samenwerkingen met verschillende bedrijven zoals Target, Ticketmaster en Unilever.

1. Katy Perry

Verdiensten: 83 miljoen dollar (72,9 miljoen euro)

Tien jaar terug zong Katy Perry over zoenende meisjes, maar vandaag de dag staat ze op nummer 1 van bestbetaalde zangeres ter wereld! Katy Perry heeft Queen Bey van haar troon gestoten en dit kwam onder andere door het feit dat Katy Perry’s tour het heel goed deed: ze verdiende met haar concerten rond de 1 miljoen dollar per avond! Verder was Katy ook jurylid bij American Idol, wat haar 20 miljoen dollar opleverde.

bron: forbes