Met je voeten omhoog en urenlang de beste series bingen: er gaat niets boven dat. Ook 2021 heeft weer een aantal steengoede series voor je in petto. Ben je benieuwd welke series je aan je lijstje moet toevoegen? Je leest het in de top 20 series om in 2021 naar uit te kijken.

20. Wandavision

Marvelliefhebbers opgelet, want deze serie is een vervolg op de populaire film Avengers: Endgame. Wanda Maximoff en Vision genieten van een ontzettend rustig en burgerlijk leven. Ze kunnen zich alleen niet meer herinneren wie ze werkelijk zijn en waar ze vandaan komen. Wanneer ze door de jaren heen reizen en in verschillende klassieke tv-programma’s terechtkomen, ontdekken ze dat het leven helemaal niet zo normaal is als het lijkt.

19. Clarice

Deze serie vindt plaats in 1991, een jaar na de gebeurtenissen in de beroemde film Silence of the Lambs. Clarice is dan ook een vervolg op dit iconische verhaal. De serie draait om Clarice Starling die terugkeert naar Washington D.C. om verder te gaan met haar werk. Het alledaagse leven keert weer terug, waarin ze zich constant bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars en zedendelinquenten.

18. The Underground Railroad

Deze serie is gemaakt door Barry Jenkins, die ook de Oscarwinnende film Moonlight maakte. Het is een vertolking van het gelijknamige boek van Colson Whitehead. In een alternatieve geschiedenis is de beroemde Underground Railroad een daadwerkelijke spoorweg die door slaven in de negentiende eeuw werd gebruikt. Het verhaal volgt Cora, een jonge vrouw die uit het zuiden van Amerika ontsnapt om de beroemde Underground Railroad te vinden.

17. The Dropout

Het verhaal van Elizabeth Holmes is al in verschillende documentaires verteld, maar nu is er ook een serie over deze oplichtster gemaakt. In de korte serie leer je meer over Elizabeth Holmes, maar ook over de ongekende groei van haar bedrijf Theranos. Natuurlijk is ook de aftakeling van het bedrijf en de ontmaskering van deze leugenaar een belangrijk deel van de serie.

16. The Falcon and the Winter Soldier

Nog meer kijkplezier voor Marvelfans, want deze serie staat helemaal in het teken van Sam Wilson en Bucky Barnes. Deze beroemde leden van de Avengers gaan samenwerken om een anarchistische groep, genaamd de Flag-Smashers, te bestrijden. De serie borduurt voort op een aantal belangrijke momenten in de Marvelgeschiedenis, dus is een must-see voor fans van dit universum.

15. Nine Perfect Strangers

Ook deze serie is gebaseerd op een boek, geschreven door Liane Moriarty. De miniserie volgt negen vreemden die tien dagen op een wellnessretraite gaan. Tijdens hun verblijf leren ze elkaar steeds beter kennen en komen ze ook achter de problemen waar iedereen mee worstelt. Langzaam maar zeker beginnen ze te twijfelen aan het doel van de retraite. Is er een reden waarom ze allemaal op deze plek zijn? Onder andere Luke Evans, Nicole Kidman en Melissa McCarthy zijn in deze serie te bewonderen.

14. Superman and Lois

Liefhebbers van superhelden zitten goed met deze serie, want hij draait helemaal om de iconische Clark Kent en Lois Lane. De twee hebben jarenlang het universum gered van de grootste bedreigingen, maar beginnen nu aan het grootste avontuur: ouderschap. Tijdens de serie zie je hoe superman en zijn vrouw het als werkende ouders doen, waarbij ze meteen in spanning afwachten of hun zoon dezelfde krachten heeft als zijn vader.

13. The Nevers

The Nevers draait om een groep vrouwen uit de Victoriaanse tijd. Ze komen tot de ontdekking dat ze allemaal met ontzettend bijzondere krachten zijn gezegend. Gedurende de serie gebruiken ze hun krachten om hun grote lijst met vijanden te bestrijden. Tegelijkertijd doen ze hun best om de wereld positief te veranderen.

12. Gossip Girl

Was je een groot fan van Serena en Blair of kon je geen genoeg krijgen van de wilde avonturen van Chuck? Dan heb je geluk, want Gossip Girl komt met een nieuwe serie. Deze speelt zich tien jaar na de originele serie af, waarbij veranderingen in het tienerleven én technologie aan bod komen. De cast is helemaal nieuw, maar je mag rekenen op dezelfde wilde verhaallijnen. Sterker nog: er wordt gedacht dat deze serie zelfs nóg gewaagder is dan zijn voorganger.

11. The Equalizer

Deze serie is gebaseerd op een gelijkmatig drama uit 1980. De hoofdrol van Robyn McCall wordt gespeeld door Queen Latifah. Haar personage is een gescheiden, alleenstaande moeder, maar tegelijkertijd ook een boef die zich inzet voor het goede. Dat maakt haar de equalizer.

10. Midnight Mass

De maker van Haunting of Hill House komt nu moet een gloednieuwe serie voor Netflix. Het is weer een horror met bovennatuurlijke elementen, precies zoals je gewend bent. Midnight Mass gaat over een kleine gemeenschap op een eiland, waar bovennatuurlijke dingen gebeuren zodra een nieuwe priester zich bij de gemeenschap aansluit. Een aantal geliefde acteurs uit Haunting of Hill House maken ook deel uit van deze serie.

9. Ms. Marvel

Ms. Marvel gaat over Kamala Khan, een zestienjarig Pakistaans meisje dat in New Jersey woont. Ze is geobsedeerd met de Avengers, vooral met Captain Marvel. Ze droomt dan ook over een bestaan als superheld. Na een wild avontuur krijgt ze de speciale kracht om van gedaante te veranderen. Deze serie is dus weer een traktatie voor fans van Marvel. Sterker nog: er is al bevestigd dat Ms. Marvel deel uit gaat maken van Captain Marvel 2.

8. Behind Her Eyes

Weer een serie die is gebaseerd op een boek. Deze psychologische thriller gaat over een alleenstaande moeder, genaamd Louise. Ze ontmoet David en zijn vrouw Adele, waarbij ze volledig verstrikt raakt in het rommelige huwelijk van de twee. Dat zorgt voor een hoop problemen.

7. Hawkeye

Jeremy Renner is weer terug als Clint Barton in Hawkeye. Hij wordt de mentor van een jonge nieuwe superheld, genaamd Kate Bishop. Ook deze serie vindt plaats na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Kate wordt getraind om de nieuwe Hawkeye te worden. Tegelijkertijd krijgen we meer te zien over het verhaal van Clint Barton. Hoe kwam hij aan zijn duistere identiteit tussen Infinity War en Endgame?

6. Inventing Anna

https://www.youtube.com/watch?v=5rhpEv-aQSc

Deze serie van Shonda Rhimes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De inspiratie voor het verhaal was een populair artikel in New York Magazine: “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People.” De serie volgt het verhaal van Anna, die zich voordeed als rijke Duitse erfgenaam en zo een luxe leven leidde in Amerika.

5. Y: The Last Man

Geen boek, maar een stripboek vormt de basis voor deze serie. Het verhaal gaat over een post-apocalyptische wereld waarin ieder zoogdier met een Y-chromosoom is vernietigd, behalve een man en zijn aap. De serie gaat om de personen die nog over zijn op aarde en hoe ze de wereld weer willen herstellen. Kunnen ze weer terugkeren naar een normaal leven?

4. Young Rock

The Rock is inmiddels een internationaal fenomeen, maar hoe begon het leven van Dwayne “The Rock” Johnson? Deze serie reist door drie verschillende periodes uit het leven van deze worstelaar en acteur. We volgen hem wanneer hij tien, vijftien en twintig jaar oud is, gespeeld door drie verschillende acteurs. Hij zal zelf niet op het scherm te zien zijn, maar The Rock is wel te horen als verteller van het verhaal.

3. The Book of Bobba Fett

Ook voor fans van Star Wars is er een leuke serie om naar uit te kijken. De show vindt plaats in dezelfde tijd als de populaire serie The Mandalorian, waarbij Boba Fett natuurlijk centraal staat. We duiken dieper in het verhaal van deze bountyhunter, voor nog meer plezier in het universum van Star Wars.

2. Foundation

Foundation is een bewerking van een trilogie met dezelfde naam. De serie draait om The Foundation: een groep ballingen die ontdekken dat ze het Galactische Keizerrijk alleen kunnen redden door het te overwinnen. Het is een complex verhaal waarbij personen over het hele sterrenstelsel gevolgd worden.

1. American Horror Stories

Ryan Murphy is weer terug met een ijzingwekkende serie. American Horror Stories zal iedere week in het teken staan van een ander verhaal, vergelijkbaar met de populaire serie Black Mirror. Beroemde mythes en legendes staan elke keer centraal, stuk voor stuk met een horrortwist. Er is nog geen cast aangekondigd, maar je kunt erop rekenen dat een aantal favoriete acteurs van Murphy terug zullen keren.