10 Films om naar uit te kijken in 2016

Het filmjaar 2015 is nog maar net begonnen en nu al kijkt de liefhebber uit naar wat er volgend jaar in de bioscoop zal gaan draaien. Vanzelfsprekend zitten hier na recente successen flink van superheldenfilms tussen. Maar niet alles knalt dankzij digitale effecten, zoals de tien films om naar uit te kijken in 2016 bewijzen.

10. Suicide Squad

Suicide Squad

The Suicide Squad is een team van antihelden waarvan de avonturen door DC Comics worden getekend. Aangezien The Suicide Squad in hetzelfde universum als Batman opereert kan een verfilming altijd op aandacht rekenen. De ontwikkeling is langzaam op gang gekomen maar de eerste namen zijn bekend gemaakt. Will Smith als Deadshot en Jared Leto als The Joker beloven veel goeds.

9. Gambit

Gambit

Het succes van de laatste X-Men film heeft studio 20th Century Fox aan het denken gezet. In 2016 zullen maar liefst drie X-Men gerelateerde films verschijnen, waaronder een solofilm over het personage Gambit. Ondanks zijn populariteit en dievenpraktijken is Gambit tot nu toe alleen voorgekomen in de X-Men Origins: Wolverine film. Voor de titelrol is de veelgevraagde Channing Tatum gestrikt.

8. Hail Caesar!

Channing Tatum heeft het maar druk, want hij speelt ook in de nieuwste film van de Coen brothers. De film zal zich afspelen in het Hollywood van de jaren vijftig. Het volgt de avonturen van Eddie Mannix (gespeeld door Josh Brolin) die gespecialiseerd is in het oplossen van schandalen waarbij acteurs zijn betrokken. Een acteur verdwijnt spoorloos en Eddie moet uitpluizen wat er aan de hand is. Daarbij zal hij een aantal bekende gezichten tegenkomen als George Clooney, Scarlett Johansson en Tilda Swinton.

7. Warcraft (Duncan Jones!)

Warcraft

De World of Warcraft multiplayergames zijn al jaren ontzettend populair. Ook al zijn films gebaseerd op games zelden goed, waagt men zich toch aan een verfilming. De keuze van de regisseur geeft hoop, want Duncan Jones mag het project in goede banen leiden. De zoon van David Bowie viel al eerder op met zijn cultfilm Moon en het succesvolle Source Code. In de film zal de eerste ontmoeting tussen mensen en orks centraal staan. Er zal ook flink gevochten worden.

6. Doctor Strange

doctor strange

Na de blockbuster Guardians of the Galaxy is Marvel op zoek naar nieuwe personages voor het witte doek. Een van de favorieten van fans is Doctor Strange. In de strips is hij ’s wereld oppertovenaar en beschermt hij de Aarde tegen magische aanvallen. Met de op het moment superpopulaire Benedict Cumberbatch in de titelrol zal Doctor Strange hoge ogen gooien in 2016.

5. Bourne 5

Bourne 5

De Bourne-films hebben een nieuwe standaard gezet voor de politieke actie-thriller. Maar in de vierde film Bourne Legacy deed Matt Damon niet meer mee. De laatste tijd krijgen fans steeds meer inspraak bij het maken van films. Zo wilden de Bourne-fans graag dat Matt Damon in een vijfde deel zou terugkeren onder regie van Paul Greengrass, die de eerste twee films regisseerde. Het is ze gelukt: in 2016 keert Bourne in volle glorie terug, al is er nog geen titel bekend gemaakt.

4. Captain America: Civil War

Captain America Civil War
Civil War is een reeks zogenaamde cross-over strips van Marvel. De basis van de verhalen vormt een wet waardoor superhelden geregistreerd moeten worden. Er zijn superhelden die zich onderwerpen en een groep die zich hier tegen verzet. Dit gegeven zal als basis dienen voor de derde Captain America film. Chris Evans zal zijn succesvolle rol weer spelen en heeft het druk, want dit jaar verschijnt hij ook in de nieuwe Avengers-film. In Civil War zal hij de confrontatie aangaan met zijn voormalige collega Iron Man, natuurlijk gespeeld door Robert Downey jr.

3. X-Men: Apocalypse

X-Men Apocalypse

Het laatste deel van X-Men was verrassend sterk en eindige zeer onheilspellend. De titel voor het vervolg verraadt al dat de mutanten hun handen vol zullen hebben aan hun krachtigste tegenstander tot nu toe. Aangezien tijdreizen mogelijk is geworden in het X-Men universum kan de actie zich moeiteloos verplaatsen. In Apocalypse zullen de mutanten veel tijd doorbrengen in de jaren tachtig. Regisseur Bryan Singer is weer gestrikt en ook Jennifer Lawrence zal voor de derde keer meedoen als Mystique.

2. Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman

Wanneer je de twee populairste superhelden in een film laat verschijnen, wordt men nieuwsgierig. Regisseur Zack Snyder heeft met 300, Watchmen en Man of Steel bewezen dat hij stijlvolle actiefilms kan maken. Snyder heeft gezegd dat dit geen klassieke confrontatie zal worden (vandaar het gebruik van v in plaats van vs in de titel.) Henry Cavill zal Superman spelen zoals hij eerder in Man of Steel deed. Controversiëler was de keuze voor Ben Affleck als Batman. Er hebben online petities de ronde gedaan om hem van het project te verwijderen. Overigens zonder succes. Verder is opvallend dat Lex Luthor, de klassieke tegenstander van Superman, een rol zal spelen. Ook de verschijning van Wonder Woman (gespeeld door Gal Gadot) maakt nieuwsgierig.

1. Finding Dory

finding dory

Finding Nemo (2003) is een van grootste successen van animatiestudio Pixar. Toch weigerde de studio, met uitzondering van Toy Story, om vervolgfilms te maken. Dertien jaar later gaat het dan toch gebeuren en dit keer is de hoofdrol weggelegd voor de vergeetachtige Dory (ook dit keer weer ingesproken door Ellen DeGeneres). Dory herinnert zich opeens dat ze is geboren in het Marine Biology Insitute van California waar vissen worden voorbereid om terug te keren naar de oceaan. Ze besluit een lange en ongetwijfeld gevaarlijke tocht te maken naar het instituut om haar ouders te vinden. Finding Dory zal 3D zijn en weer worden geregisseerd door Andrew Stanton. Ook oude personages zullen terugkeren, waaronder Nemo, Marlin en de groep uit het aquarium. Veel van de originele stemacteurs, waaronder Albert Brooks als Marlin, keren terug. Diane Keaton zal de moeder van Dory spelen en ook Idris Elba doet mee, al is zijn rol tot nu toe geheim gehouden.

    1. Marcel mei 14, 2015
    2. Anony juni 13, 2015
    3. Anoniem september 28, 2016

    Jouw Reactie?