Wie vroeger muzikant wilde worden, moest met zijn of haar muziek naar talloze muzieklabels gaan. Afwachten tot radio’s je nummers spelen, vragen of je een videoclip mag maken en dan nog hopen dat de fans je weten te vinden. Dat is tegenwoordig helemaal anders dankzij het internet. Op YouTube zijn er inmiddels een aantal wereldberoemde sterren ontdekt. Wie dat zijn? Dat lees je in de top 10 muzikanten die beroemd zijn dankzij YouTube.

10. Esmée Denters

De Nederlandse Esmée Denters maakte talloze filmpjes waarin ze de grootste hits zong, gewoon in haar slaapkamer. Niemand minder dan Justin Timberlake ontdekte haar in 2007, waarna ze een platencontract aangeboden kreeg. Nummers als Outta Here en Love Dealer werden al snel een hit. Vandaag de dag kan je haar nog steeds op YouTube vinden. Hier deelt je nog altijd covers, maar ook originele nummers en vlogs over haar leven.

9. Greyson Chance

Op dertienjarige leeftijd postte Greyson Chance een video van zichzelf op YouTube, waarin hij de hit Paparazzi van Lady Gaga zong. Zelfs op deze jonge leeftijd had hij een dijk van een stem en kon hij de piano als geen ander bespelen. Ellen DeGeneres nodigde hem uit voor haar show, en binnen de kortste keren bracht hij zijn eigen muziek uit. Vandaag de dag is hij nog steeds een geliefde singer-songwriter.

8. Cody Simpson

In 2009 werd de Australische Cody Simpson bekend door zijn cover van “I Want You Back” van the Jackson 5. Hij was toen nog maar twaalf jaar oud, maar zijn eerste platencontract volgde al snel. Naast zijn succes op YouTube en als zanger, werd hij ook nog eens bekend als een professionele zwemmer. Nog altijd houdt hij zich het liefst bezig met het maken van pop en r&b, en momenteel met zijn nieuwe vriendinnetje Miley Cyrus.

7. Carly Rae Jepsen

Je hoeft niet je eigen video’s op YouTube te maken om door te breken in de muziekindustrie. Dat bewijst Carly Rae Jepsen. Zij had net haar eerste single “Call Me Maybe” opgenomen, in de hoop dat het een hit zou worden. Dat werd het, maar dankzij een video van Justin Bieber. Samen met zijn vrienden maakte hij een filmpje waarop ze met elkaar dansten op de hit. Zo wist iedereen in een mum van tijd wie Carly Rae Jepsen was.

6. The Weeknd

Deze Canadese artiest bewees zich vanaf het eerste moment met zijn eigen muziek. Hij schreef een aantal nummers die hij in 2010 op YouTube postte. Dit deed hij zonder zijn gezicht te laten zien en zonder een videoclip te maken. Toch werden de nummers in een mum van tijd duizenden en zelfs miljoenen keren geluisterd. Het succes werd alleen maar groter toen Drake hem ontdekte en toen hij hele albums uitbracht.

5. Charlie Puth

Charlie Puth hield zich in het begin niet alleen bezig met het maken van muziek. Hij uploadde ook korte komediefilmpjes op zijn YouTube kanaal. Toch zorgen zijn covers voor het grote succes. Na een jaar kwamen er ook originele nummers, die allemaal op YouTube gedeeld werden. Voor hij het wist stond hij op te treden bij de grootste televisieshows.

4. James Bay

Deze Britse artiest timmerde hard aan de weg als muzikant, toen een filmpje op YouTube zijn leven veranderde. Tijdens een optreden in Londen, in een klein café, filmde een van de bezoekers zijn show. Dit filmpje ging al snel rond en kwam ook bij producers terecht. Binnen een week tekende James Bay zijn eerste platencontract, waarna hij de ene na de andere hit scoorde.

3. 5 Seconds of summer

Het succes van deze band begon toen drie bandleden met elkaar naar dezelfde universiteit gingen. Tijdens hun vrije tijd speelden ze covers, die ze opnamen en op YouTube plaatsten. Dit zorgde al snel voor aandacht van over de hele wereld, met een platendeal als resultaat. Hun grote schare fans maakte hun eerste EP een regelrechte hit.

2. Shawn Mendes

Shawn Mendes was een actief gebruiker van YouTube en Vine, toen hij meedeed aan een digitale wedstrijd voor Coca Cola. Zijn muziek werd hierdoor ineens opgemerkt door allerlei buitenstaanders, waardoor hij een professionele muziekcarrière kreeg. Vandaag de dag is het lastig om je voor te stellen dat deze superster eerst nog zangvideo’s maakte in zijn slaapkamer.

1. Justin Bieber

Wanneer je het hebt over YouTube sterren, dan heb je het natuurlijk over Justin Bieber. Deze zanger werd in een mum van tijd mateloos populair nadat hij een aantal covers op zijn kanaal postte. Hij was twaalf jaar oud toen hij zijn eerste paar video’s maakte. Hij kreeg een platendeal aangeboden en werd snel daarna een wereldberoemd popicoon. Zijn uitstraling is vandaag de dag iets minder lief en de zanger vindt het alleen maar leuk om te experimenteren met zijn muziek.

bron: bestmusiclists.com

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?