Top 10 Nieuw Series & Films op Netflix September 2018

Netflix is tegenwoordig populairder dan ooit. Termen als Netflix & Chill zijn tegenwoordig geïntegreerd in ons taalgebruik. De reden? Netflix heeft een steeds groter aanbod aan series en films tegen een scherpe maandelijkse prijs. Daardoor kunnen mensen nu steeds gemakkelijker bingewatchen in vergelijking met vroeger. Vroeger moest je namelijk een week wachten totdat je weer een nieuwe aflevering van een serie kon zien. Maar die tijden zijn gelukkig voorbij. Je hoeft tegenwoordig nooit meer te wachten. Maar je zult je wellicht afvragen wat je nou precies moet kijken? Een serie? Een film? En welke serie? En welke film? Er is immers zoveel te zien op Netflix dat het vaak zo is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kunnen we je daar een handje bij helpen. Bij dezen een top 10 van de nieuwe Netflix series en films van september. Aangezien het aanbod van Netflix snel verandert hebben we alleen de ‘originals’ in het lijstje opgenomen die er voor altijd op blijven staan.

10. Atypical – Seizoen 2 (7 september)

Netflix heeft het tweede seizoen van deze bekende serie ook aangekocht! Voor degene die nog niet bekend is met het concept: de serie draait om de autistische jongen Sam die succesvol wil worden in de liefde. Om dit voor elkaar te krijgen probeert hij zoveel mogelijk uit. Het is een serie met een tragikomische insteek. Er valt veel te lachen, maar er zijn ook veel emotionele momenten. Wanneer je van een goed geschreven serie houdt, is dit zeker een aanrader om eens te kijken. De serie zal uit 10 afleveringen bestaan.

9. American Vandal – Seizoen 2 ( september)

Deze zeer originele serie valt onder het genre mockumentary. Het uitgangspunt van een mockumentary is dat het gemaakt is alsof het een documentaire is, maar dit het in werkelijkheid niet is en alle personen die erin voorkomen acteurs zijn. American Vandal is een satire op echte documentaires die handelen over True crime. Het eerste seizoen werd over het algemeen zeer goed ontvangen en om die reden komt er nu ook een seizoen 2.

8. The Good Cop (21 september)

Het eerste seizoen van de veelbelovende serie The Good Cop verschijnt ook op Netflix in september. Dit wordt een politieserie/komedieserie die gebaseerd is op de gelijknamige Israëlische serie. De serie is in Israël zeer populair en krijgt goede kritieken. Om die reden is de kans groot dat deze gelijknamige serie ook hoge ogen zullen gooien. We zullen het zien!

7. Marvel’s Iron Fist – Seizoen 2 (7 september)

De Marvel serie Iron Fist krijgt ook een nieuw seizoen!. In Iron Fist probeert de hoofdpersoon Danny Rand als zijn alter-ego Iron Fist de stad New York te beschermen tegen al het kwaad.

6. BoJack Horseman – Seizoen 5 (14 september)

Ook is er weer een nieuw seizoen van BoJack Horseman aangekondigd. Deze animatieserie heeft een tragikomisch randje. In de hoofdrol is het paard BoJack Horseman die vroeger veel faam had. In deze serie tracht hij wederom faam te vergaren, maar dit gaat niet altijd over rozen.

5. Hold the Dark (28 september)

De film Hold the Dark is geregisseerd door Jeremy Saulnier en heeft beroemde acteurs als Jeffrey Wright en James Badge Dale in de hoofdrol. De film is een gevecht tussen mensen en wolven, nadat duidelijk is geworden dat een aantal kinderen zijn vermoord door een roedel wolven. Dit geheel escaleert vervolgens steeds verder.

4. Quincy (21 september)

Netflix brengt in september niet alleen films en series uit, maar ook documentaires. Een van de documentaires is Quincy. De documentaire geeft een inzicht in het leven van Quincy Jones. De documentaire is geregisseerd door Alan Hicks en Rashida Jones, bekend actrice, maar ook Quincy’s dochter.

3. The Angel (14 september)

Deze thriller is gemaakt door Ariel Vroomen en heeft onder andere de hoofdrolspelers Marwan Kenzari en Tony Kebell. Het verhaalt vertelt het waargebeurde verhaal van Ashraf Marwan. Deze was werkzaam bij de Mossad en heeft in de loop van zijn leven als spion schokkende informatie weten te vergaren. Deze film behandelt dit facet van zijn leven.

2. Bleach (14 september)

Niet alleen Amerikaanse producties komen uit op Netflix in september. Maar ook de actiefilm Bleach uit Japan. Deze film is gebaseerd op de populaire manga die dezelfde naam draagt. Het is een mysterieuze film met een hoofdpersoon die een gave heeft: hij kan namelijk geesten zien! Wanneer zijn familie wordt aangevallen door geesten, moet het hoofdpersonage proberen de wereld te beschermen van verder verval.

1. Maniac (21 september)

Van deze nieuwe tv-serie wordt veel verwacht door de echte seriefans. Het is gebaseerd op de gelijknamige serie uit Noorwegen en kent zeer beroemde auteurs. Zo worden de hoofdrollen vertolkt door Jonah Hill, Emma Stone, Sally Field en Justin Theroux. De serie gaat over twee mensen die farmaceutische tests ondergaan om hun leven weer op orde proberen te krijgen. De serie is voorzien van veel zwarte humor.