Top 10 Nieuwe Films & Series op Netflix in Oktober 2019

Heb je zin om lekker op de bank te ploffen voor een middagje Netflix? Dan moet je wel weten welke nieuwe dingen er allemaal op de streamingdienst te vinden zijn. Ook in oktober komt Netflix weer met een aantal leuke originals. Er is voor ieder wat wils! Wat deze nieuwe aanwinsten zijn, lees je in de top 10 nieuw op Netflix in oktober 2019.

Let op, in onze top 10 lijstjes van ‘nieuw op Netflix‘ behandelen we altijd alleen de ‘originals’ oftewel de series en films die door Netflix zelf zijn gemaakt en dus voor altijd op de streamingdienst zullen staan.

10. Rattlesnake

rattlesnake

Deze spannende film is precies op tijd voor Halloween. Een alleenstaande moeder is met haar dochter op pad, waarbij haar kleintje wordt gebeten door een gevaarlijke ratelslang. Deze dieren zijn giftig, dus haar dochter moet snel geholpen worden. Een vriendelijke vreemdeling helpt, maar daar staat iets tegenover. Als dank voor het leven van haar dochter, moet de moeder iemand vermoorden.

9. Peaky Blinders (seizoen 5)

Deze Britse serie is ontzettend populair, maar niet te zien op de Nederlandse televisie. Voor fans is het dus een hele geruststelling dat ook seizoen vijf op Netflix komt te staan. Dat gebeurt een paar dagen nadat de laatste uitzending van het seizoen op de Britse tv is geweest. Nu ontdek je hoe het verder gaat met deze beruchte bende, nu het Thomas Shelby gelukt is om het parlement te infiltreren.

8. Eli

eli netflix

Netflix doet in oktober zijn best om een aantal adembenemende horrorfilms te maken. Daar is Eli een goed voorbeeld van. De doodzieke Eli is elf jaar oud en wordt door zijn wanhopige ouders naar een afgezonderde kliniek gebracht. Hij moet hier beter worden, maar ondertussen is de kliniek bezeten door verschillende geesten en andere paranormale wezens.

7. Daybreak

Er zijn al talloze films en series gemaakt over zombies en de apocalyps waarbij zij de wereld overnemen. Daybreak is de nieuwste aanwinst in dit genre. Wat deze serie zo speciaal maakt? Net als Riverdale is het verhaal speciaal voor tieners gemaakt. Daybreak is een beetje gek, een beetje over the top en heeft ook zo zijn absurde trekjes.

6. In the Tall Grass

Het is Netflix al een aantal keer gelukt om Stephen King verhalen op een bijzondere wijze te verfilmen. Ze doen nog een poging met het verhaal In the Tall Grass. Het plot van het verhaal is simpel: twee kinderen wandelen in een groot grasveld vol met hoog gras, maar het lukt ze niet om de weg naar buiten te vinden. Iedereen die het grasveld betreedt, komt in hetzelfde chaotische doolhof terecht.

5. The Laundromat

Dit is niet zomaar een film, maar een film met een aantal van de grootste en beste acteurs van dit moment. Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Jeffery Wright en Sharon Stone hebben allemaal rollen in deze nieuwe original. Het verhaal gaat over een weduwe die verzekeringsfraude op het spoor is na de dood van haar man. Op de een of andere manier, profiteren talloze miljonairs van het overlijden van haar dierbare. Ze gaat op onderzoek uit.

4. Dolemite is my Name

Eddie Murphy is nu een van de grote namen die Netflix heeft weten te strikken voor verschillende films en series. Een van de eerste releases is deze film die een waar verhaal vertelt. Het gaat over de artiest Rudy Ray Moore. Hij wil doorbreken als comedian, maar Hollywood moet niks van hem weten. Daarom besluit hij het heft in eigen handen te nemen en om een blaxploitation-film te maken rondom zijn personage Dolemite.

3. Raising Dion

Deze nieuwe serie is perfect voor liefhebbers van sci-fi en comics. Het verhaal is namelijk gebaseerd op een comic met dezelfde naam. De serie gaat over een jonge genaamd Dion. Zijn moeder ontdekt al snel dat hij speciale krachten heeft. Het is haar doel om haar zoon zo goed mogelijk op te voeden, zodat hij verstandig met zijn sterke krachten om leert te gaan.

2. Living With Yourself

Heb je even genoeg van alle horrorfilms en wil je vooral even lachen? Dan is Living With Yourself de serie voor jou. Paul Rudd speelt de hoofdrol, of hoofdrollen? Zijn personage gaat naar een spa waar hij een behandeling krijgt om zijn beste zelf te worden. Uren later wordt hij wakker in een graf, strompelt hij naar huis en vindt hij een exacte kopie van zichzelf in zijn woning.

1. El Camino: A Breaking Bad Movie

Breaking Bad is een van de meest geliefde series ter wereld. Het is dus niet gek dat er nu een film is gemaakt over dit beroemde verhaal van een drugdealende scheikundeleraar. De film gaat over de periode na de beroemde laatste aflevering van de serie. Hoe gaat het verder met Jesse Pinkman? En welke impact heeft Heisenberg achtergelaten? Er is nog weinig bekend over deze film, maar één ding is zeker: het wordt spectaculair.