Top 10 Nieuwe Netflix Series en Films Mei 2018

Zoals we dat iedere maand doen ook voor mei weer een lijstje van nieuwe series en films op Netflix Nederland. In 2018 besteedt Netflix 6 miljard dollar aan nieuwe content. Het zal dan ook niet verbazen dat er iedere maand vele uren aan films, series en documentaires worden toegevoegd. En dat is nog naast alles films en series die Netflix niet zelf maakt. In dit lijstje beperken we ons tot de ‘orginals’ aangezien deze niet zomaar van de streamingdienst worden verwijderd.

Dit zijn de 10 nieuwe series, films en documentaires die in mei 2018 worden toegevoegd en wij het meest naar uitkijken. Laat bij de reacties even weten wat jij zeker gaat kijken deze maand!

10. Explained – Documentaire (23 mei)

Ooit afgevraagd hoe cryptocurrencies werken? En wat gebeurt er achter de schermen van de K-pop industrie? Netflix’s nieuwe docu-serie Explained gaat in op dit soort onderwerpen.

9. Sara’s Notebook (El cuaderno de Sara) – Spaanse avonturenfilm (26 mei)

Jaren nadat Laura’s zus vermist is geraakt in Congo, verschijnt er een foto met een aanwijzing over de verblijfplaats van haar zus. Ze besluit diep de jungle in te trekken – een gebied vol met gewelddadige krijgsheren – om haar zus op te sporen en haar veilig thuis te brengen.

8. Ibiza – Romcom (25 mei)

Nieuwe romcom met onder andere Gillian Jacobs (Community, Love) die voor haar werk naar Ibiza gaat. Ze gaat op zoek naar de beroemdste dj van het eiland.

7. Catching Feelings – Komediefilm uit Zuid-Afrika (18 mei)

De Zuid-Afrikaanse komedie Catching Feeling werd zeer veel geprezen op de filmfestivals. Het leven van een jonge leraar en zijn vrouw verandert plotseling wanneer een beroemde schrijver bij hen intrekt.

6. Busted! (4 mei)

Omdat Netflix over de hele wereld populair is krijgen we ook series uit bijvoorbeeld Zuid-Korea te zien. Deze detectivekomedie / variëteitsshow ziet er belachelijk uit, maar misschien wordt het daarom juist heel leuk om te kijken? Een groep mensen moet iedere aflevering een groot mysterie oplossen.

5. Safe – Dramaserie (10 mei)

Michael C. Hall keert na Dexter terug in een tv serie! In Safe speelt hij een vader van twee dochter die het heft in eigen handen moeten nemen als een van zijn dochters vermist wordt. Wanneer hij begint te ‘graven’ ontdekt hij duistere geheimen bij mensen van wie hij het nooit had verwacht.

4. Cargo – Thriller (18 mei)

Cargo, met Martin Freeman in de hoofdrol, is gebaseerd op de virale korte film uit 2013. Een man en zijn dochter zijn in het midden van een zombie-apocalyps gestrand op het platteland van Australië. Wanneer hij geïnfecteerd raakt, begint het aftellen om bescherming voor haar te vinden voordat hij in een zombie verandert.

3. Manhunt – Chinese Actie-thriller(4 mei)

Nee, niet de serie Manhunt die al een tijdje op Netflix staat, maar een keiharde Chinese actiethriller geregisseerd door niemand minder dan John Woo. Het verhaal gaat over een Chinese advocaat die er is ingeluisd voor moord. Om zijn naam te zuiveren, moet hij samenwerken met een Japanse detective om de echte redenen achter het complot te achterhalen.

2. The Rain – Deense sci-fi thriller serie (4 mei)

De Deense Netflix original “The Rain” vindt zes jaar plaats nadat een dodelijk virus de mensheid voor het eerst heeft getroffen. Een broer en zus staan centraal, ze moeten samenwerken met andere overlevenden om te zoeken naar antwoorden.

1. Anon – Sci-fi Thriller (4 mei)

Anon, met Clive Owen en Amanda Seyfried in de hoofdrol, vindt plaats in een toekomst zonder privacy of anonimiteit; waar het leven van iedereen transparant, traceerbaar en geregistreerd is door de autoriteiten en waar misdaad bijna ophoudt te bestaan. Tot er een aantal moorden plaatsvinden en de politie een jonge vrouw op het spoor komt die alleen maar bekend staat als “The Girl”. Ze heeft geen identiteit, geen geschiedenis en is onzichtbaar voor de politie.

in mei komen er ook nieuwe seizoenen uit van Dear White People (4 mei), Fauda (24 mei), Unbreakable Kimmy Schmidt (30 mei)