Top 10 Nieuwe Films in de Bios April 2018

We zetten de top 10 film die je nieuw kunt kijken in de bioscoop in april voor je op een rij. Drie Nederlandse films, twee over-de-top actiefilms, een Duitse oorlogsfilm, een superspannende horror en de superhelden film waar we al jaren op wachten. Er zit vast iets voor je bij!

10. De Matchmaker (26 April)

De Matchmaker is een Nederlandse feelgoodfilm. Deze ziet er uit als een heerlijke film voor een avondje uit met de meiden. Chris (Benja Bruijning) is fotograaf en reist hiervoor de hele wereld over. Zijn geld is echter op en hij moet weer bij zijn moeder in zijn dorpse geboorteplaats gaan wonen. Hij krijgt een nieuwe opdracht, een promovideo voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn vlotte single moeder? Hij maakt stiekem een filmpje. Dit filmpje gaat echter viral online en de reacties van mannen stromen binnen. Zijn moeder besluit uiteindelijk samen met haar zoon als matchmaker het datingavontuur aan te gaan.

9. La Holandesa (26 April)

La Holandesa is de tweede van de drie nieuwe Nederlandse films. Maud en Frank zijn op vakantie in Chili voor een nieuwe start. Na jarenlang proberen, hebben ze te horen gekregen dat ze nooit kinderen kunnen krijgen. Maar Maud accepteert het niet en verdwijnt na een knallende ruzie. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en ontmoet onderweg het jongetje Messi. De toevallige ontmoeting tussen de twee is het begin van een ontwapenend avontuur door het adembenemende landschap van Chili.

8. The 15:17 to Paris (19 April)

The 15:17 to Paris is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over drie Amerikaanse mannen (waaronder twee soldaten) die op de Thalys van Amsterdam naar Parijs een terrorist ontdekken met een AK-47. De regie is in handen van Clint Eastwood. In Amerika draait de film overigens al wat langer en wordt de film behoorlijk afgekraakt, ‘tenenkrommende verheerlijking van Amerikaanse helden”.

7. Der Hauptmann (19 April)

De laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Anarchie en willekeurige moorden nemen de overhand als de gedemoraliseerde Wehrmacht elke soldaat opjaagt die gescheiden is van zijn eenheid en bestempeld wordt als een potentiële deserteur en verrader. Ternauwernood ontsnapt aan de patrouilles in het sombere Emsland, vindt de 19-jarige korporaal Willi Herold een verlaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht. Vermomd als ‘Hauptmann Herold’ verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou gekregen hebben.

6. The Hurricane Heist (5 April)

Verwacht geen goed verhaal of perfect geacteerde scenes bij The Hurricane Heist, maar gewoon vermakelijke keiharde actie! Deze over de top actiefilm gaat over een groep dieven die van plan zijn de Amerikaanse U.S. Treasury te beroven in het midden van een categorie vijf orkaan. Juist, de ultieme storm ontmoet de perfecte overval. Regisseur is Rob Cohen die we kennen van xXx en The Fast and the Furious, actie gegarandeerd dus.

5. Rampage: Big meets bigger (12 April)

Waarschijnlijk nog meer over de top dan “The hurricane heist” is Rampage de nieuwe film van Dwayne Johnson gebaseerd op het arcade spel uit 1986. Het lijkt erop dat het een getrouwe weergave van het spel wordt, zowel George, de gigantische gorilla; Lizzie, de Godzilla en Ralph, de radioactieve wolf (die soms kan vliegen) zijn aanwezig. En dat gecombineerd met een soort van verhaallijn.

4. Cobain (5 April)

De laatste Nederlandse film in het lijstje is Cobain. De titel verwijst naar een vijftien jarige jongen die er alles aan doet om zijn zwangere moeder Mia te laten stoppen met haar zelfdestructieve levensstijl. Wanneer ze weigert besluit Cobain het heft in eigen handen te nemen.

3. Blockers (19 April)

Amerikaanse komediefilm waarin drie ouders erachter komen dat hun dochters alle drie van plan zijn om tijdens Prom Night hun maagdelijkheid te verliezen,. Ze zetten ze alles op alles om dit te voorkomen. Onder andere met John Cena en Leslie mann.

2. A Quiet Place (12 April)

A Quiet Place is een horrorfilm met een unieke twist. Normaal gesproken gillen de personages in horrors zo hard als ze kunnen, maar in deze film moeten ze juist zo stil mogelijk zijn, ze worden namelijk opgejaagd door mysterieuze monsters die op iedereen jagen die ze kunnen horen. John Krasinski en Emily Blunt spelen de hoofdrollen. De eerste reviews zijn zeer lovend en beloven een hele spannende film.

1. Avengers: Infinity war (25 April)

De Marvel film waar ze al jaren naar toe werken. Alle superhelden komen samen, van The Guardians in the Galaxy tot aan Ant-Man, om het op te nemen tegen superbadguy Thanos. Dit belooft een groot spectakel te worden. Enige nadeel is dat de film in tweeën is gedeeld en we nog een jaar moeten wachten op de grote ontknoping.