Huisdieren zijn er in allerlei soorten en maten. Maar sommige huisdieren zien er wel erg vreemd uit. Hieronder een lijst van de tien meest vreemde huisdieren waarvan je niet zou geloven dat ze bestaan. En toch zijn ze er echt!

10. Alien kat

alien kat

Geloof jij in Aliens? Nou, na dit verhaal begin je te twijfelen. In 2013 werd Matilda geboren: een lieve kleine kitten. Toen ze 12 weken oud was werd ze geadopteerd. Na een aantal maanden werd haar rechterpupil groter. De eigenaar ging er mee naar de dierenarts, maar bij aankomst was de rechterpupil weer normaal. Een aantal dagen was de pupil weer vergroot. Later gebeurde dit ook met het linkeroog. Beide ooglenzen lieten door een afwijking los. Het gevolg is dat Matilda de kat het uiterlijk van een Aliens heeft. Het Instagram account van deze kat heeft meer dan 100.000 volgers. Ook heeft deze kat haar eigen website. Of is ze toch stiekem een alien?

9. Grootste hond

zeus

Een Deense dog genaamd Zeus was tot nu toe de grootste hond ter wereld , met een totale lengte van 218 centimeter wanneer hij rechtop stond. Zijn schouderhoogte bedroeg 112 centimeter en hij woog maar liefst 75 kilo. Hij stierf in 2014, vlak voor zijn 6e verjaardag. Hij zal altijd herinnerd worden als de grootste hond ter wereld.

8. Hond met 2 poten

https://www.youtube.com/watch?v=xaM-xXgl4Bs

Door een afwijking bij de geboorte moesten de twee achterpoten van boxer Duncan geamputeerd worden. Eigenlijk had de hond een speciaal aangepaste rolstoel om te revalideren. Duncan heeft er echter totaal geen moeite mee om op zijn twee voorste poten te lopen en te rennen. In 2014 werd hier een filmpje van op YouTube gezet, dat in korte tijd meer dan 6 miljoen keer werd bekeken. Duncan weet dan ook heel goed de aandacht te trekken.

7. Tweekoppige slang

slang twee koppen

Tweekoppige slangen een mythe? In 2016 kroop er een twee koppige slang uit het ei. De eigenaar van de slang noemde deze slang the Twin Destroyer. Tweekoppige slangen ontstaan door een storing tijdens de ontwikkeling en zijn zeldzaam. Het gaat hier om Siamese tweelingen. Een dergelijke slang is meer dan $50.000 waard.

6. Dikste hond

dikste hond
obie

De 5 jaar oude teckel Obie was in 2012 de dikste hond ter wereld. Hij woog ruim 77 pond oftewel bijna 35 kilo, dit is meer dan 2 keer zo zwaar als het normale gewicht. De teckel kon door zijn overgewicht amper bewegen. Zijn overgewicht werd veroorzaakt door het overvoeren door de eigenaren. Na een streng dieet wist Obie weer een normaal gewicht te bereiken en kon hij weer vrolijk rennen en spelen.

5. Grootste goudvis

grootste goudvis

De goudvis genaamd Goldie is maar liefst 15 inches lang, dat is ruim 38 centimeter. Hij werd door zijn eigenaar voor minder dan $1 gekocht. Het ging hier toen nog om een kleine schattige goudvis. De goudvis groeide al snel en eet dagelijks heel wat visvoer weg.

4. Sterkste hond

sterkste hond

Het teefje genaamd Wendy werd geboren met een genetische afwijking waardoor ze enorme spieren ontwikkelt. Bizar om te zien, want deze hond lijkt op een bodybuilder. Haar hoofd, organen en hart zijn van een normale afmeting. haar spieren zijn echter twee keer zo groot als normaal. Je wordt er bijna bang van. Helaas zal Wendy door deze afwijking niet zo oud worden als andere honden.

3. Meme katten

Grumpy_Cat

Met het Engelse meme cat worden de grappige gezichtsuitdrukkingen bij katten bedoeld. De vier-jarige kat genaamd Tardar, ook wel de grumpy cat, werd hier wereldberoemd mee. Nadat zijn bazinnetje een foto plaatste werd de kat voor tv shows en reclames gevraagd. Het gezicht van deze kat is dan ook erg lachwekkend én aansprekend tegelijk.

2. Schildpad met twee koppen

schildpad met twee hoofden

In 2015 werd een schildpad gevonden met twee koppen. De Chinese schildpaddenboer claimt om meer dan 15 miljoen schildpadden te hebben gezien, maar nog nooit eentje met twee koppen. De schildpad leeft en loopt normaal. De schildpad werd voor duizenden dollars verkocht. Dat is pas kassa voor een arme schildpaddenboer!

1. kat met twee gezichten

kat met twee gezichten

Twee katten genaamd Franky en Lowie werden niet alleen in eenzelfde lichaam geboren, maar delen ook nog eens het gezicht. Ze hebben allebei een eigen oog, een neus en een mond en delen samen het andere oog. Ze hebben een volkomen normaal leven kunnen leiden, ad=fgezien van alle aandacht die ze kregen. Op 15 jarige leeftijd zijn ze overleden.