Top 10 Nederlandse Sekssymbolen

Seksbom, een samenstelling uit seks en bom, is een term die sedert de jaren vijftig in de omgangstaal in gebruik is geraakt voor een stereotype van jonge vrouwen met een sterke seksuele uitstraling of geprononceerde vrouwelijke lichaamsvormen (wiki) Sekssymbool is de iets nettere benaming. Beroemde internationale Sekssymbolen zijn Brigitte Bardot, Jayne Mansfield en Marilyn Monroe. Maar ook in Nederland hebben we onze eigen sekssymbolen:

Tatjana

Tatjana Šimić heeft haar status als sekssymbool verworven met haar rol als wulpse dochter Kees in Flodder. Ze speelde misschien wel de beroemdste scene uit een Nederlandse film ooit O, buurman wat doet u nu?. Tevens stond ze twaalf keer in de Playboy, een record. Ook had ze jaarlijks haar zeer populaire Bavaria kalender. Ze heeft als zangeres ook een paar hits gescoord.

Monique van der Ven

Monique van de Ven liet met haar debuuttrol als Olga in de film Turks Fruit in de jaren ’70 alle mannenharten sneller kloppen. Daarna was heet nog vele malen raak met naaktscenes.

Patricia Paay

Patricia Paay kennen we nu vooral als jurylid van de vele talentenjachten. Al sinds begin jaren ’70 is ze een bekende Nederlander, toen als zangeres. Ze stond in 1984 voor de eerste maal naakt in de Playboy. In 1996 deed ze dit nogmaals, en de laatste keer in 2009, ze was toen 60 jaar oud en het oudste model ooit in de Playboy.

Leontien Ruiters

De enige echte Leontieeeeeeeeeeeeen!!! De bordjesomdraaisters van “Rad van Fortuin”. Toen nog bekend als Leontien Ruiters, ondertussen natuurlijk als mevrouw Borsato.

Sylvia Kristel

Sylvia Kristel was wereldwijd een sekssymbool door haar rol als Emanuelle, een van de populairste soft erotische films ooit gemaakt. In 2012 is ze helaas op 60 jarige leeftijd overleden.

Monique Sluyter

Monique Sluyter begon haar carrière op de Italiaanse televisie in het erotische programma Tutti Frutti. Daarna ging ze in Nederland het programma Erotica presenteren, en stond ze meerdere malen in de Playboy.

Kim Holland

Nee, lekker hoef je haar niet te vinden, maar Kim Holland, Nederlands beroemdste pornoactrice behoort toch wel in de lijst van sekssymbolen.

Katja Schuurman

In de jaren ’90 was heel Nederland weg van Linda, Roos en Jessica uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar Jessica, Katja Schuurman, was absoluut de populairste. In 2002 ging ze naakt in de film “Oesters van Nam Kee” en verscheen ze voor de eerste keer in de Playboy.

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes is Nederlands eigen Victoria Secret model. Als succesvol supermodel wordt ze door mannen over de gehele wereld begeerd.

Sylvie Meis

Wie ze op dit moment het echte sexsymbool van Nederland? Wij twijfelen een beetje, we dachten aan Zimra Geurts, maar die is toch minder beroemd geworden dan we verwachten. Misschien Kim Feenstra? Of Geraldine Kemper? Of Nederlands nieuwste supermodel sensatie Romee Strijd? Allemaal hoog in de lijst van mooiste vrouw van Nederland. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Sylvie Meis. Internationaal beroemd, populair in de media en heel sexy in haar lingerie reclames!